Hlavní navigace

Magic Boss Key: a šéf vás už nenachytá

Ilustrační obrázek: Magic Boss Key: a šéf vás už nenachytá Také se v práci někdy rádi odreagujete činností, kterou váš nadřízený zrovna netoleruje, a občas se ve stresu nestihnete rychle zbavit všech nežádoucích oken? Magic Boss Key to udělá za vás!

Na to, že počítač nebude vždy otrocky sloužit výhradně k řešení seriózních úloh mysleli inženýři jistě už v době, kdy za spořádaného „brumlání“ sálových počítačů programovali první hru. Měli pravdu. Počítače jsou spjaty i s jinými než jen pracovními aktivitami prakticky už odnepaměti, a tak dnes není hraní her nebo brouzdání po internetu daleko za hranicemi firemního intranetu uprostřed pracovní doby ničím neobvyklým.

Přichází Magic Boss Key

Protože zavřít nebo alespoň minimalizovat rychle všechna okna může být někdy docela problém, jednoduchý prográmek Magic Boss Key, který si dnes představíme, vám jistě přijde vhod právě v těch situacích, kdy nechcete, aby vaše okolí vědělo, co se na obrazovce počítače zrovna děje.

Po krátké a jednoduché instalaci, při které stačí jen vybrat cílové umístění programu, vás už čeká první spuštění. Protože je Magic Boss Key aplikace opravdu miniaturní, která operační paměti mnoho nespořádá, její start je bleskový, a to i na starších počítačích.

Magic Boss Key

Nároky a ovládání

Nároky na uživatele jako by kopírovaly ty na systém – jsou opravdu minimální. Celé rozhraní programu se skládá z jednoho jediného okna, obsahujícího všechna nastavení, a tří velkých tlačítek, takže „utopení se“ v nepřeberném množství nabídek a podnabídek nehrozí ani méně zkušenému uživateli. Nyní si jednotlivá nastavení představíme (pokud vládnete angličtinou, resp. jiným programem podporovaným jazykem, následující popis můžete bez obav přeskočit):

  • Hide/Show windows hot key: left mouse button + right mouse button – první možnost, kterou nastavení programu nabízí. Slouží k definování kombinace, která skryje všechna okna, resp. ztlumí zvuk na minimum. Tato předvolba ji nastaví na současné stisknutí levého a pravého tlačítka myši. Defaultně zapnuto.

  • Hide/Show windows hot key: F12 – funkce je prakticky shodná s možností předchozí, mění se jen zkratka, a to z tlačítek myši na funkční klávesu F12. Defaultně vypnuto.

  • Enable Boss Key to Hide the Browser, Folder and Applications – zapnutí/vypnutí skrývání oken. Vypnutí má smysl prakticky jen tehdy, pokud chcete programem namísto skrytí všech oken pouze ztlumit zvuk. Defaultně zapnuto.

  • Enable Boss Key to Hide All Desktop Icons – pomocí tohoto nastavení můžete spolu s okny nechat zmizet i všechny ikony na pracovní ploše. Defaultně vypnuto.

  • Enable Boss Key to Hide Taskbar – hlavní panel Windows neboli „lištu“ máte možnost schovat také, stačí tuto možnost povolit. Defaultně vypnuto.

  • Mute the sound when the windows are hidden – vypnutím zakážete programu ztlumit zvuk. Defaultně zapnuto.

  • Automatically run when the system starts – automatické spouštění programu po startu operačního systému. Defaultně zapnuto.

Přímo pod předvolbami se nachází ještě tři velká tlačítka: Help, vyvolávající nápovědu programu, Options, pomocí kterého lze změnit jazyk (češtinu byste mezi podporovanými jazyky ale hledali marně), a Save Settings, sloužící k uložení změněného nastavení.

Slovo na závěr

Závěrem už lze jen dodat, že Magic Boss Key je zkrátka opravdu povedená utilita, jejíž atraktivitu ještě podtrhuje fakt, že je úplně zadarmo. Malou vadou na kráse jinak takřka bezchybného programu může být už jen chybějící česká lokalizace, na druhou stranu je ale třeba říci, že samotný program moc „upovídaný“ není, a kromě prvotního nastavení už do jeho běhu není třeba nijak zasahovat.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.