Hlavní navigace

Jak jednoduše stahovat videa z YouTube?

Ilustrační obrázek: Jak jednoduše stahovat videa z YouTube? Patříte k příznivcům internetových videoklipů a často navštěvujete server YouTube? Rádi byste si odsud některá videa uložili k sobě do počítače? S tím vám hravě pomohou šikovné specializované nástroje.

Na světě se asi nenajde příliš mnoho internetových uživatelů, kteří by neznali video portál YouTube. Ten si za dobu své existence získal široké masy příznivců a stal se tak synonymem pro sdílení videa na internetu. Jedná se o takřka bezednou studnici, která poskytuje videa pocházející jak od amatérských autorů, tak od renomovaných tvůrců.

Čas od času se však stane, že některá videa jsou ze serveru YouTube stažena a již není možné jejich další shlédnutí. Děje se tak zejména v případech, kdy byla porušena autorská práva (například při neoprávněném publikování díla pocházejícího od některého z nahrávacích studií). Pokud se pak chceme na takové video na YouTube podívat, pak je nám pouze zobrazeno hlášení, že požadované video již není dostupné. Tomuto případu lze ale jednoduše předejít. Stačí si požadované video včas uložit k sobě na pevný disk. S tím nám pomohou šikovné programy, které dokáží videoklipy z YouTube stahovat.

Xilisoft Download YouTube Video

Xilisoft Download YouTube Video

Jedná se o poměrně jednoduchý nástroj, který je určený pro snadné stahování videa z YouTube. Program v sobě integruje jak download manažer, tak i přehrávač stažených videí.

Instalace programu Xilisoft Download YouTube Video probíhá zcela standardně a ničím nevybočuje ze zažitých konvencí. Instalační soubor má velikost 6,5 MB. Na pevném disku vám pak program „ukousne“ 20,5 MB volného místa.

Stahujeme video

Xilisoft Download YouTube Video

Po spuštění aplikace se před námi zobrazí přehledně členěné okno laděné do červené barvy. Pro nás je důležitá jeho horní část, která obsahuje všechny potřebné funkce. Zde zvolíme tlačítko „New“ a v nově otevřeném podokně zadáme vše potřebné pro úspěšné stažení požadovaného videa: webovou adresu, na které se video na YouTube nachází a umístění výsledného souboru na pevném disku. Ještě si zde můžeme zvolit, zda chceme ponechat originální jméno stahovaného souboru, nebo zda mu přiřadíme název vlastní. Nakonec vše potvrdíme. Tím se přesuneme do seznamu stahovaných videí a současně s tím se začne stahovat i nově zadané video. Zde lze aktivní stahování jak zastavit, tak jej i zcela vymazat z fronty.

Přehráváme

přehrávač

Po úspěšném downloadu videa z YouTube je nám v nabídnuta možnost zobrazení informací o souboru a také si stažené video můžeme ihned přehrát. Jelikož se video z YouTube stahuje ve formátu FLV, je spuštěno v novém okně prostřednictvím integrovaného multimediálního přehrávače.

Pomocník pro každého?

Pokud hledáte program, který vám zprostředkuje download videa z YouTube, pak je Xilisoft Download YouTube Video správnou volbou. Jeho nevýhodou je však ukládání video souborů do formátu FLV bez možnosti jejich dodatečné konverze v rámci aplikace.

 

Alternativy

YouTube Downloader

YouTube Downloader

Pokud se vám na YouTube líbilo některé video a chtěli byste si jej z internetu stáhnout, pak vám vždy pomůže program YouTube Downloader, který umožňuje jednoduché stahování a konverzi videí ze serveru YouTube. Ke konverzi dochází ihned po stažené videa a lze ji provádět do video souborů WMV, AVI a také do mobilních video formátů pro iPod, Sony PSP nebo mobilní telefony.

Po spuštění YouTube Downloaderu se před námi objeví poměrně malé, ale přehledné okno programu. To obsahuje pole pro zadání cesty pro uložení souboru na pevný disk našeho počítače, volbu formátu videa a řádek pro vložení hypertextového odkazu, odkud se bude video stahovat. Dále zde nalezneme možnost nastavit si parametry pro připojení prostřednictvím proxy serveru. Celý program je dostupný pouze v anglickém jazyce.

Youtube Video Downloader

Youtube Video Downloader je určen ke snadnému a rychlému stahování videí z oblíbeného serveru YouTube. Stačí jen zkopírovat a vložit cestu a vybrané video je uloženo do FLV formátu.

YouTube Movie Downloader

Šikovný nástroj pro stahování video souborů z internetového serveru YouTube. Videa lze nejen snadno stahovat, ale také vyhledávat.

Vixy.net

V tomto případě se nejedná o software, ale o online službu, která umožňuje stažení videa z několika světových serverů. Na titulní straně stačí pouze zadat webovou adresu videa a požadovaný výstupní formát. Poté již jen stiskneme tlačítko „Start“ a počkáme na uložení převedeného videa na náš pevný disk.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.