Hlavní navigace

DVD Flick - jednoduché vypalování videa ze 45 formátů

Ilustrační obrázek: DVD Flick - jednoduché vypalování videa ze 45 formátů Hledáte jednoduchý, bezplatný nástroj, prostřednictvím kterého snadno vypálíte vybrané video soubory, přidáte požadované zvukové stopy nebo titulky? Chcete video rozdělit do kapitol, vytvořit ISO soubor nebo celý projekt uložit na disk? DVD Flick nabízí řešení.

Zavedení do systému

dvdflick-tituly

Program je distribuován prostřednictvím samorozbalujícího se balíčku, jehož velikost činí necelých sedm megabytů. Instalační proces proběhne standardním způsobem, po akceptování licenčních podmínek následuje volba umístění aplikace a úprava tvorby zástupců. Česká lokalizace není dostupná, všechny klíčové funkce však budou popsány níže.

Přehlednější prostředí těžko hledat

DVD Flick nabízí oproti aplikacím obdobné kategorie na první pohled velice přehledné a příjemné uživatelské prostředí. Hlavní prostor je vymezen pro přidávání jednotlivých titulů, pro lepší orientaci je vždy vložen i jejich obrazový náhled. V horní části jsou umístěny ikony všech hlavních funkcí, pravá část pak slouží pro přidávání jednotlivých souborů a určování jejich pořadí.

Vytváříme DVD

Velkou předností dnes představovaného programu je široká podpora jednotlivých formátů. DVD Flick dokáže pracovat s 45 video formáty, obsahuje více než stovku audio a video kodeků. Dříve než začneme sestavovat konkrétní DVD, můžeme v sekci Project settings upravit obecné parametry. Zvolit je mj. možné na jak velké médium budeme standardně vypalovat, nastavit prioritu enkódování, určit, zda se jedná o PAL nebo NTFS či ručně nastavit požadovaný bitrate.

Pakliže se nám zdá zvuk audio stopy příliš hlasitý či naopak tichý, není problém danou hodnotu upravit prostřednictvím procentuální stupnice. Stejně tak lze nastavit akci, která proběhne po dokončení přehrávání prvního z titulů.

Vypalujeme

dvdflick-nastaveni

Přidat vybraný soubor k vypálení můžeme buď pohodlným přetažením (drag and drop) nebo navolením cesty k němu. Pokud se celá akce zdaří, měli bychom vidět jeho název vč. náhledu v hlavní části okna. Označením konkrétního souboru a kliknutím na položku Edit můžeme upravit některé další parametry.

Jestliže video soubor neobsahuje zvukovou stopu nebo chceme použít jinou, učiníme tak v záložce Audio Tracks. V kategorii General je nám umožněno jednoduchým způsobem rozdělit vybraný video soubor do kapitol, v položce Subtitles pak přidáme požadované titulky. Pokud jsme s veškerým nastavením spokojeni, nezbývá než kliknout na ikonu Create DVD, čímž započne vypalování na vložené médium nebo ukládání na disk, v závislosti na tom, kterou z možností jsme v předchozích krocích zvolili.

Zhodnocení

DVD Flick je velice zdařilým nástrojem pro vytváření DVD, ať už jej ve výsledku vypálíme na fyzické médium nebo uložíme na pevný disk. Vyniká zejména přívětivým a maximálně přehledným rozhraním a širokou podporou jednotlivých formátů. Celkový dojem nepokazí ani cena, aplikaci je možné užívat zdarma.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.